Tavaszünnep Marcaliban – péntek

A programsorozat pénteken balett műsorral folytatódott a Művelődési Házban.A marcali származású Szarvas Krisztina és partnere Csere Zoltán balett táncművészek mutatkoztak be, Vihar című látványos előadásukkal.

A junior kategóriában Magyar Balett és Kortárstánc Művészetért Díjas balett táncművész Szarvas Krisztina, elsőként szólóban jelenítette meg a Vihart, melynek saját maga volt a koreográfusa. Elmondása szerint: a vihar nem csak a természetre gyakorol hatást, hanem az ember is időszakosan viharokat él át az érzelmek, döntések körforgásaként. Ezeknek a megfogása, elfogadása éppen annyira lehet sorsszerű, mint a környezetünk változni akarása. Az elmúlt időszakban neki is olyan döntést kellett hoznia, ami nagy változást jelentett az életében.

A duett, melyben Csere Zoltán volt a partnere, Kulcsár Noémi koreografálásában született a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztiválra, s amit most a marcali közönség is láthatott. A duett előadás azt érzékeltette, hogy miként hatnak egymásra eleven testek, hangolódnak össze, kommunikálnak mozgásban, építik, vagy rombolják egymás lehetőségeit a zene, a tánc terében. Egy férfi és egy nő miként közeledik óvatosan egymáshoz érzelmileg, és miként teljesedik ki, aztán szempillantás alatt mállik szét az idő fogságában.

 

Az este további részében az Imre Sándor Szeretetszínház marcali tagozata lépett színpadra a Tavaszünnep keretében. Bartokos Tamás rendezésében a társulat Marcali miCsodák című előadása egyfajta keresztmetszetet adott az eddigi fellépéseikből, repertoárjukból.

További cikkek:

Marcali Portál – Kivételes élmény!