Női szoborpark

A Kulturális Központ egyik legnagyobb projektje a Rózsa-kert, a női szoborpark létesítése, elsősorban a női értékek fontosságát hangsúlyozva, másfelől Marcali kulturális turisztikai kínálatát bővítve, mivel a városi gyógyfürdő ligetes parkjában kerülnek felállításra a szobrok. 2013-tól évente egy női szobor kerül ki a strandra. Évfordulók, jeles napok, ünnepek figyelembe vételével a női szobrok négy kategóriában készülnek:

– híres nők a történelemben

– női szentek

– népmesék, legendák, regények női alakjai

– a Nő: egyéb női alakok.

2017 Boldog Gizella

A Városi Fürdő Rózsa kertjében Boldog Gizella szobrát avatták fel Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános és a Fény Gyermekei Katolikus Ifjúsági Zenekar közreműködésével. A szobrot Tapolczai Sándor balatonfenyvesi és Kiss János budapesti fafaragó készítette

2015 Calypso

2015-ben a marcali Calypso Kórus megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából készült el „Calypso” szobra, egyrészt az együttes zenei irányzatának névadójaként, másfelől a több évtizedes művészeti munka jelképeként. Tapolczai Sándor balatonfenyvesi és Kiss János budapesti fafaragó készítette a szobrot.

2014 Ápolónő az I. világháborúban

A második alkotás 2014-ben Ápolónő az I. világháborúban – az I. világháború 100 éves évfordulójára készült. Az ápolónő alakja Marcaliban meghatározó volt, mivel kórháza révén jelentősen kivette a részét a sebesült katonák ellátásában is. A nők háborúkban betöltött szerepe „fehér folt” mind a nemzeti emlékezetben, mind a történeti/hadtörténeti szakirodalomban. A szobor alkotói: Csináth Lajos mesztegnyői és Nagy János gyékényesi fafaragó.

2013 Rózsa törölközőben

Az első alkotás a Rózsa törölközőben címet viseli – utalva arra, hogy a fürdő a Rózsa utcában található, illetve a női szoborpark a Rózsa-kert nevet kapta. Az első szobrot stílusosan egy nő, Demeter Enikő öreglaki fafaragó készítette.