Minősített Közművelődési Intézmény

A kulturális tárca a kiemelkedő, minőségi szakmai munkát végző közművelődési intézmények számára 2010-ben alapította a díjat. A címre pályázó közművelődési intézményeknek igen szigorú minőségi kritériumoknak kell megfelelniük, amelyet átfogó, minden részletre kiterjedő, alapos szakmai vizsgálat alapján ítél oda a minisztérium.

2015-ben a Marcali Városi Kulturális Központ megkapta a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

Minősített Közművelődési Intézmény címet kapott a Marcali Városi Kulturális Központ. Az elismerés átadására a Kultúra Napja alkalmából került sor az Emberi Erőforrások Minisztériumában, amit Vigmondné Szalai Erika igazgató vett át dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól. A kitüntetés azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az idei díjkiosztáson Somogy megyéből egyedül a Marcali Városi Kulturális Központ kapta meg az elismerést. Így a megyében két olyan közművelődési intézmény van, mely a címmel rendelkezik: a marcali Kulturális Központ és korábban kiérdemelt elismeréssel a kaposvári Együd Árpád Művelődési Központ.

A Marcali Városi Kulturális Központ kiállítások rendezése és rendezvényszervezés kategóriában pályázott a címre. A pályázat elkészítésében közreműködött T. Molnár Gertrúd szakmai helyettes és Győri Szabolcs marketingmenedzser, de a minősítés kiérdemlésében a Kulturális Központ valamennyi dolgozójának munkája benne van. Azt is ki kell emelni, hogy a marcali önkormányzat kultúrapártoló szemlélete is segítette a cím elnyerését, fenntartói finanszírozás biztosításával.

A Marcali Városi Kulturális Központ kulturális stratégiájának három alappillére van. A kulturális korzózás jegyében a kultúra és a turizmus ötvözése, befogadó intézményként az együttműködés, valamint az értékőrzés amatőr és magas művészeti szinten is.

A Marcali Városi Kulturális Központ hitvallása, hogy a kultúra cselekvés és nemzeti azonosságtudat is egyszerre.