Szezonnyitó strandparti a fürdőben

A strand és a nyári szezon indításaként is programsorozattal várta a hétvégén  a városi fürdőben a családokat a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. Kezdésként a gyerekek a Kölökparádé pontszerző állomásain mutatatták meg ügyességüket.

Közben a felnőttek bográcsos ételek versenyében bizonyítottak. A kínálat változatos volt: a halászlétől kezdve, a különböző pörkölteken át a székelykáposztáig. Tizenhárom csapat fogadta a zsűrit, melynek tagjai voltak: Kirizsán Jutka, a Korzó Kávézó üzletvezetője, Mencseli Imre a Marcali Mentők Egyesület elnöke, Bogyó Gábor, a Magyar Íjász Szövetség Dél-dunántúli régiójának vezetője. A bográcsos ételek mellé plusz pontokat érő köretvariációk is – dödölle, túrógombóc, nudli – kerültek a kínálóasztalra. A versenyt a „Bogrács királyai” nyerték meg dámszarvas pörkölttel. A „Második A őrzőinek” második helyet hozott a magyaros gulyásleves. Dobogós helyre került még a „Gyu-szi team” szüreti sertéspörkölttel. A marhagulyásért járó különdíjat a „Fürdő csapat” vitte haza.

A versenyek és sportbemutatók mellett íjászkodás, vízijátékok, élménymedencék tették teljesebbé az egész napos családias piknikhangulatot.