Szépség és a Szörnyeteg – táncmese gyerekeknek

Újszerű – táncmesés – feldolgozásban ismerkedhettek meg az óvodás és alsós korosztályú gyermekek a Szépség és a Szörnyeteg történetével a Művelődési Házban.
A VSG Táncszínház előadásában a darab egy felvonásban (55 percben) mesélte el a Disney klasszikus, a Szépség és a Szörnyeteg eredeti történetét, Kertész Péter színművész egyedülálló narrációjával, vetített háttérrel, több síkon megjelenített látványos színpadképekkel, komolyzenével és tánccal.

Belle, a Szépség és Adam herceg, a Szörnyeteg, valamint az elvarázsolt kastély csodálatos történetével a társulat szavak nélkül mutatta be: a belső szépség többet ér minden külsőségnél. Feldolgozásukban főszerepet kapott az elfogadás, az empátia és a nem külső jegyektől függő szeretet, amely a Szépség és a Szörnyeteg meséjének egyik legfontosabb üzenete.

A mesélő egy-egy hozzáfűzött mondatán kívül a gyerekeket nem vezette más előre a cselekményben, csak a klasszikus zene és a táncmozdulatok. A lelkes közönség így is értette és érezte a színpadon látottakat.