Családi programok az őszi szünetben

A Művelődési Központ – a Marcali Múzeummal összehangolva – színes programokat kínált kicsiknek és nagyoknak az őszi szünetben.

Kedd délelőtt a múzeum munkatársai várták az érdeklődőket egy zenés-táncos alkotó foglalkozásra, illetve bemutatóra a Kulturális Korzóba.

Szerda délután a gombai KRESZ pályánál vehettek részt a mozogni vágyók egy biciklis programon. A bátrabbakat 14 órakor vártuk a Kulturális Korzóhoz, hogy együtt teljesítsünk különböző állomásokat a városban: a kulturális intézményektől a Zsiga-szeró kerékpárboltot érintve a KRESZ pályáig lehetett feladatokat megoldani. Az ehhez szükséges menetleveleket kellett minden állomáson lepecsételtetni. A gombai helyszínen a Közlekedésrendészet és a Mozgó Kultúr várta további ügyességi és kreatív feladatokkal a résztvevőket. A játékos feladatok megoldói és az állomások teljesítői ajándékot kaptak.

Csütörtök délután a Halloween-i szellemes kavalkád keretében több programmal is várták a művelődési központ dolgozói az érdeklődőket: a halloween-i dekorációk készítése mellett Greenbox fotózáson is részt vehetett bárki, hogy belebújhasson egy-egy mese- vagy filmhős bőrébe.

Pénteken délelőtt a Művelődési Ház színháztermében került sor egy régen várt táncmese előadására 10 órai kezdettel. A Szépség és a Szörnyeteg című mesét a VSG Táncszínház művészei adták elő nem mindennapi módon: tánccal, narrációval és különleges fénytechnikával.

Végül pedig péntek délután 14 órától egy könnyed családi mozizással, „A kis vámpír” kalandjaival zárultak a szünidei programok.