Legyél hős!- greenboxos élményfotózás

Korhatár nélkül, pár mozdulat és bárkiből Vasember lehetett, repülhetett a Nimbusz 2000-es seprűn, vagy éppen kedves szörnyecskék közé csöppenhetett. Mindez a greenbox fotózás által valósulhatott meg a Kulturális Korzóban.

A greenbox fényképezés technikája a hollywoodi mozis világból származik. A lényege, hogy a résztvevőt egy speciális zöld háttér előtt fotózzák, majd a megfelelő számítógépes képszerkesztő programokkal és grafikusi utómunkával a fotóját a háttérből kiemelve egy digitálisan megalkotott képvilágba helyezik.

Ezt kínálta az Amazinx Team kiépített mobilstúdiója a Korzóban a szuperhősök választható karaktereivel, illetve a halloweenhez illeszkedő szellemes hátterekkel. A vállalkozó kedvűek elsőként kiválasztották a legszimpatikusabb digitális hátteret, illetve karaktert. Majd fénykép készült róluk a zöld háttér előtt a megfelelő pozícióban. A következő lépésben a kép grafikushoz került szerkesztésre, végül az elkészült fotót a helyszínen ki is nyomtatták. Egy igazán látványos program volt, mindenki szívesen „játszott” kicsit a 21. századi trükkös greenbox világában. Az érdeklődők amellett, hogy fotózkodtak, azt is végigkísérhették, hogyan dolgozzák át a számítógépek greenbox fotóikat a szemük láttára.