Fergeteges – Sissi legendája

Álló vastapsot kapott Marcaliban az Experidance táncosainak produkciója, a Sissi legendája. A Kiss László Városi Sportcsarnokban teltházas közönség előtt előadott táncdráma Sissi és Gróf Andrássy Gyulasoha be nem teljesülő vonzalmát mutatta be, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közreműködésével.

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg.

A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik – a tüzes magyar táncokat más irányzatokkal megszelídítve, vagy éppen felfokozva – eltáncolták a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

A táncszínház a Nemzetek Fesztiváljának felvezető programja volt, mely összművészeti élményt nyújtó rendezvénysorozattal fogadja augusztus 10 és 13 között a Marcaliba látogatókat.