Fontos információk a Nemzetek Fesztiváljáról

Utcalezárások

Augusztus 11-én pénteken a menettánc ideje alatt 16:00 órától 18:00 óráig lezárásra kerül a Rákóczi utca a körforgalomtól a „Kopári” sarokig (Rákóczi és Széchenyi út lámpás kereszteződésig). A menettáncosok a Posta épülete mellett kanyarodnak el és a munkaügyi központ, valamint a Tündérliget óvoda között vonulnak a Szabadtéri színpadhoz. Ezért a Civil Szervezetek Házánál, a Penny felől szintén le lesz zárva az érintett útszakasz.

Augusztus 12-én szombaton – a színpadépítés és a rendezvényterület kialakítása miatt – már reggel 7:00 órától teljes egészében lezárásra kerül a Rákóczi utca a körforgalomtól a „Kopári” sarokig (Rákóczi és Széchenyi út lámpás kereszteződésig). A lezárás egészen éjfélig tart. A járművezetők a körforgalomnál a Marczali Henrik, illetve a Kossuth Lajos utca felé kerülhetnek, a „Kopári” saroknál pedig a Petőfi, vagy a Széchenyi utca felé tudják kikerülni a lezárt útszakaszt

 

Repohár használata

A Nemzetek Fesztiválján a környezettudatosság jegyében biztosított lesz – a rendezvényre emlékeztető – egyedi grafikájú újratölthető repohár használata. A visszaváltható, betétdíjas repohár vásárlásával ki lehet váltani az egyszer használatos műanyagpoharakat – csökkentve a rendezvény környezeti terhelését. A repoharakat 500 forintért lehet megvenni a kimért italokat árusító vendéglátósoknál, akik az utolsó ital elfogyasztása után 400 forintért vissza is váltják.

A fesztivál ideje alatt – csütörtökön és pénteken az Európa parkban, szombaton a lezárt Rákóczi utcán – szelektív hulladékgyűjtők is kihelyezésre kerülnek.

 

Egyéb információk

A rendezvény helyszínein minden nap Információs szolgálat működik, ahol a gyermekek biztonságához karszalagot is lehet igényelni. A biztonsági szalagra a gyermek neve és a szülő telefonszáma kerül felírásra.

A fesztiválon – a vidámpark kivételével – minden szabadtéri kulturális program ingyenesen látogatható.

A Nemzetek ételei között vegetáriánus kínálat is elérhető.

A Nemzetek Fesztiváljának csütörtöki és pénteki programja alatt az Európa parkban, a Szabadtéri színpad mögötti mosdók lesznek nyitva. Szombaton a könyvtár mögötti parkolóban található nyilvános illemhelyet, illetve a Kulturális Korzó mosdóit lehet használni.