Nemzetek Fesztiválja Marcali – pénteki programelőzetes

Augusztus 11-én a Rákóczi utca és az Európa park lesz a programok helyszíne.

17:00 órakor indul a menettánc cseh, horvát, lengyel, román, erdélyi és magyar résztvevőkkel a Rákóczi és Széchenyi utcai kereszteződéstől (Kopári sarok) a Szabadtéri színpadig.

A gyülekezés ideje alatt 16:30-tól jazz és pop dalokat játszik a Sax Sisters Jazz gyermekzenekar szaxofonosa, Ilmane Amy.

A felvonuló együttesek a Városháza, a Posta és végül az Európa parkban a Szabadtéri színpad (Gödör) előtt adnak műsort.

Az Európa parkban 16:30 órakor kezdődnek a programok. A Csupa-Csoda Vándorjátszótéren különleges, egyedi készítésű játékok sora várja a gyerekeket. Közben bárki kipróbálhatja a fogaskerekes rajzgépet, az elkészült „ciklois” rajzokat haza is lehet vinni.

A Szabadtéri színpad melletti füves területen (volt alakulótér) mini vidámparkban dodzsemezés, körhinta és ugrálóvár is várja a gyerekeket.

19:00 órától élő rockabilly nagykoncert ad a Nyughatatlan zenekar. Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly találkozik a Nyughatatlan saját dalaiban, mely 2022-ben elhozta az amerikai Texas Sounds Country Music Awards fesztiválról az “Entertainers of the Year” fődíjat. A csapat megalakulásuk óta hat lemezzel, illetve egy aranylemezzel büszkélkedhet.

Ezen a napon is látható a két szabadtéri kiállítás: az Európai Kultúrablak, mely a fesztiválon résztvevő nemzeteket mutatja be, illetve a Marcali Múzeum várostörténeti képeslap kiállítása – Üdvözlet Marcaliból! címmel.

Marcali vendéglátósok közreműködésével föld körüli gasztronómiai utazás adja a fesztivál második napján is a streetfood kínálatot.

A pénteki nap zárására a Rákóczi utcában kerül sor. A Mester Cukrászda és Étterem előtt 20:30 órakor kezdődik Lantos Gábor marcali énekes estje, aki első magyarként 2022-ben megnyerte az Európai Elvis Fesztivált.