Calypso Kórus

A marcali Calypso Kórus 1990. őszén alakult 25 fővel. A kórus létszáma az elmúlt 15 év alatt mondhatni, folyamatosan változott – hol gyarapodott, hol csökkent -, de egy biztos: mindig fiatalos, vidám, lendületes kórustagokkal büszkélkedhetett. A mai felállás szerint több, mint 30 főt számlál: lelkes, vidám, énekelni szerető fiatalok közösségeként működik. Összetétele nagyon változatos: van köztünk diák, tanár, banktisztviselő, ápolónő, orvos, szakács és könyvtáros is.

A kóruspróbákra csütörtökönként kerül sor, de a fellépések előtt nemegyszer plusz próbákat is beiktatunk. Fontos számunkra a közös éneklés mellett az is, hogy a kórus jó hangulatú, összetartó csapat legyen, valódi baráti társaságként működjön. Ehhez elengedhetetlenek a próbák utáni beszélgetések, s a ma már hagyományként megrendezett farsangi összejövetelek, halászlé partik, közös kirándulások. Természetesen mindehhez szükségünk van családtagjaink megértésére, biztatására, támogatására is, amit bizony nem lehet elégszer megköszönni Nekik.

Az elmúlt évek alatt – sikeres fellépéseinknek, és az emberközeli, vidám, szórakoztató zenei daraboknak köszönhetően – Marcaliban egyfajta törzsközönségünk alakult ki, így előadásaink mindig teltház előtt zajlanak. A szabadtéri előadások alkalmával kórusunk fellépései nagy tömegeket vonzanak, ezért nemegyszer több ezres közönség előtt léptünk fel városunkban.

Marcali összes jelentős rendezvényén igyekszünk részt venni, így minden évben szereplői vagyunk a Tavaszi Fesztiválnak, az Aranyvasárnapon megrendezett karácsonyi koncertnek, a Pünkösdi Vigasságok rendezvényeinek. 2004-ben az Idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepi műsornak is résztvevői voltunk.

Városunkon kívül is sokszor és szívesen koncertezünk, hazai színpadokon évente 20-25 fellépésünk van. Büszkék vagyunk arra is, hogy már nem csak Magyarországon, de néhány külföldi városban is ismerik nevünket. Vendégszerepeltünk már Görögországban, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Spanyolországban Lengyelországban és Erdélyben is.

Az eltelt évek alatt a kórus nemcsak létszámában gyarapodott, de repertoárunk is széles skálán mozog: éneklünk egyházi műveket, reneszánsz kórusműveket, népdalfeldolgozásokat, könnyűzenei darabokat és musical részleteket is.

Az együttes saját oldala: www.calypsokorus.hu