Molnár Trió koncertje a szabadtéri színpadon

A Molnár György által vezetett Molnár Trió 2011. július 17-én vasárnap, 20.30-kor lép fel a Marcali Szabadtéri Színpadon.

Molnár György Lyra díjas harmonikaművész első hangszeres leckéit nagyapjának köszönheti, majd kiváló tanárai: Herrer Pál és Tabányi Mihály segítették zenei fejlődését. „A harmadik születésnapomra kaptam meg első hangszerem, ezzel kezdődött minden, azóta az életem része a zene és a művészet.” Több versenygyőzelem után az 1999-es év szólistája, 2000-ben pedig az Országos Harmonikaverseny kategória győztese lett.

Eddigi pályafutásának csúcspontja volt, mikor egy szakmai bizottság döntése alapján 2002-ben átvehette a nemzetközi Lyra díjat a Budapesti Kongresszusi Központban. A Harmonika Virtuózai Koncertsorozat 2000-ben indult hódító útjára, melynek megalkotója maga a zenekar vezetője és szólistája Molnár György volt. Célja a hangszer méltó helyre emelése a hazai zenei életben.

Ennek megvalósításában két formáció segíti őt, a nagyobb taglétszámú Koncertzenekar, és kisebb formációban a Molnár trió. A trió tagjai Molnár György harmonikaművész mellett Kiss László (gitár) és Móré István (basszusgitár). „Az előadásokon nincsenek korosztályok, minden látogató élvezi műsorunkat. Célom igazi zenei értékek közvetítése úgy, hogy közben a közönség remekül szórakozzon” A műsoron szerepelnek musette keringők, sanzonok, bravúr polkák, magyar örökzöldek, koncert és előadási darabok, swingek, magyaros egyvelegek, latin dallamok és igazi meglepetés számok is. A koncertsorozat megalakulása óta a a Trió és a Koncertzenekar is szinte valamennyi jelentős magyarországi városban fellépett, mindenütt teltházak fogadták.

„Szeretettel várom azokat, akik már ismernek és láttak színpadon, vagy akik kíváncsiak előadásunkra, és kedvelik a harmonikát. Ígérem mindent elkövetek, hogy egy felejthetetlen estét tölthessünk együtt.”