ÜGYES KEZEK 7 – ZSEPI VIRÁG

Mamáknak is jár a virág! Ügyes kezek sorozatunk hetedik részében egy zsebkendőből elkészíthető virágot mutatunk be nektek.

Mire lesz szükséged:

– olló, ragasztó

– zöld papír

– szalag, cérna

– ceruza, filc

– zsebkendő

 

Elkészítés menete:

1. Kezdjük a virág szárával. Vedd magad elé a zöld A4-es lapodat (ha nincs, akkor egy fehéret színezz, zsírkrétázz be zöldre).

Vonalzó mentén rajzold be a vonalakat a képnek megfelelően. Alsó csík 6 cm vastag. Rá merőleges vonalak 1,5-2 cm-ek. Ha elkészültél vágd be a csíkokat, de csak a vonalig!

 

2. Most a kivágott csíkocskák végét egyesével ragasztózd be egy kicsit, hajtsd vissza a vonalig és rögzítsd. Ezek lesznek a levelek!

 

3. Ha végigragasztottad, akkor tekerd fel az egészet egy csigába. Arra ügyelj, hogy a ragasztások belülre kerüljenek. Feltekerés után a virág száránál ragaszd össze a papírokat. Tűzőgéppel megerősítheted.

 

4. Ezután következik a virág szirma. 3 rétegű zsebkendővel dolgozz, ha lehet. Szétnyitunk 3 darab zsebkendőt és egymásra helyezzük őket. Harmonikaszerűen kezdjük el hajtogatni 2 cm-es hajtásokkal.

 

5. Ha végighajtogattuk, középen kössük el a képnek megfelelően.

 

Így még túl nagy virágot kapnánk, ezért felezzük el még a két felet is!

 

6. Végeket fogjuk össze és vágjuk ívesre. Filccel megszínezhetjük mindkét oldalon, hogy cirmosak legyenek a szirmok.

 

7. Egyesével húzzuk szét a rétegeket, nagyon óvatosan, hogy el ne szakadjon. Igazítsuk el gömbformára. A kilógó részeket levághatjuk.

 

8. Ezután már csak a levelek közé kell beilleszteni (kis ragasztóval rögzíteni) a sziromvirágot. Végül masnival díszíthetjük. Én egy barna kávéscsészébe tettem váza helyett.

 

Jó munkát kívánunk!