ÜGYES KEZEK 6 – SZÍV ALAKÚ PÁRNA

Ügyes kezek sorozatunk hatodik részében egy varrás nélkül elkészíthető szív alakú párnát mutatunk be nektek.

 

Mire lesz szükséged:

– olló

– papír (sablonnak)

– ceruza, filc

– újrahasznosítás jegyében kilyukadt, felesleges póló

Elkészítés menete:

1. Rajzolj papírra egy legalább akkora szívet, amekkora a pólód hasának mérete. (Egyenlő szárú lesz a szíved, ha tükrözéssel rajzolsz.) A sablont a pólóra téve rajzold körbe.

2. Vonal mentén vágd ki a szívformát a pólóból. Ügyelj rá, hogy duplán vágd, mert kell az eleje és a háta is! A maradék pólót ne dobd ki, mert később ez lesz a tömőanyagunk a párnába.

 

3. Ha ezzel elkészültél, vedd magad elé újra a papír sablonod. A szívet félbe hajtva meg kell kisebbíteni a méretét. Maradjon a forma arányos és ne legyen végül túl kicsi a szív.

 

4. Tedd a kivágott póló közepére a már kisebb szív sablont és rajzold körbe.

 

5. Következő lépésként vonalkázd be halványan a póló szélét a vonaltól kifele a képnek megfelelően.

 

6. Körbe vagdosd be a vonalakat.

 

7. Egyesével kötözd össze simán egy csomóra a csíkokat. (Ha nagyon vékony a póló anyaga, érdemes dupla csomót kötni.) Az egyik fele a póló elejéből, a másik fele a póló hátuljából menjen. Kötözd a szívet majdnem teljesen végig.

8. Most jöhet tömőanyagnak a póló megmaradt része (ujjai, nyaka). Érdemes kisebb darabokra felvágni. Tömködd be a szívbe egyenletesen a kis megmaradt lyukon keresztül. Végül itt is kötözd el a megmaradt csíkokat.

 

9. Tökéletes ajándék anyák napjára! Jó munkát kívánok!

 

Színes párnát is készíthetsz más-más színű pólók kivágásával. Pl: A párna eleje sárga a hátulja zöld, az oldalsó masnik így vegyesen sárga-zöld színűek lesznek.