Tűz és szenvedély

Éjszakai tárlat, pajzán mesék, tűzzsonglőrök és tűzugrás. A Múzeumok éjszakája és Szent Iván éj adta a keretet Marcaliban, hogy a kulturális intézmények sétányra fűzték fel programjaikat. A kulturális terek közötti városséta olyan kínálatot egyesített, mely egyik helyről, a másikra vezette a látogatókat.

 

A Tűz és szenvedély elnevezésű programsorozat kiindulópontja a Bernáth Aurél Emlékház festői udvara volt, ahol a Hangya-Banda Ifjúsági Egyesület népi játszótérrel és ügyességi játékokkal fogadta a sétálókat, az Imre Sándor Szeretetszínház ifjúsági társulata pedig a Terülj, terül asztalkám című mesét adta elő.

Majd az érdeklődőket a Berzsenyi Dániel könyvtár várta a Kiskondás zenekar összeállításával, zsíros kenyér partival, hűsítő frissítőkkel.

A sétány újabb állomása a Kulturális Korzó volt, ahol Ilyés Szabó Anna székely mesemondó „Adj Istenem, mit adtál, hogy megházasítottál” címmel pajzán felnőtt történeteket osztott meg hallgatóságával.

A szenvedély ezután zenében jelent meg: Budai Róbert szaxofonos játéka alatt éjszakai tárlatnézésre is invitálta a közönséget a Kulturális Központ és a Marcali Múzeum. Az Erotika a művészetben, illetve a „Mutasd meg, én megtanulom!” című – a múzeumi órákat és foglalkozásokat bemutató kiállítás megnyitója előtt Vigmondné Szalai Erika, a Kulturális Központ, Vidák Tünde, a Marcali Múzeum igazgatója köszöntötte a lengyel Krotoszyn járásból érkezett delegáció és kórus tagjait.

Az estet Flameflowers tűzzsonglőrök művészi bemutatója, valamint Nasreen Hastánc Stúdió hastáncosainak fellépése zárta.

További cikekk:

Marcali Portál -Tűz és szenvedély…

Marcali Portál – Kiskondás zenekar műsora…