Tíz év – nyolc kórus

Kórustalálkozóval ünnepelte fennállásának tíz éves évfordulóját a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája. Az Európa park szabadtéri színpadán Szentes István, a Bajtársi Egyesület elnökének köszöntője után Sütő László polgármester méltatta a Dalárda, mint a város kiemelt művészeti együttesének tevékenységét, a kulturális életben betöltött szerepét.


A több mint háromórás találkozón a marcali Calypso Kórus, a balatonfenyvesi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub Népdalköre, a kéthelyi Asszonykórus, a mesztegnyői Őszirózsa Népdalkör, a zalaapáti Rozmaring Népdalkör és harmonika zenekar, valamint a balatonkeresztúr-balatonmáriafürdői Bárdos Lajos Női Kar nyújtotta át műsorcsokrát az ünnepelteknek. A Bajtársi Dalárda két, teljesen új összeállítású katonadal-csokorral mutatkozott be, melyeket citera és tangóharmonika kísérettel adott elő.
A találkozó közös énekléssel zárult, az ünnepi fogadáson pedig az ajándékok mellett a születésnapi tortából is jutott mindenkinek egy szelet.


A találkozón fellépett a lengyel Krotoszynski Chór Kameralny kórus is, akik Krotoszyn járásból érkeztek, mivel együttműködésének ötödik évfordulóját ünnepelte a Marcali és a lengyel Krotoszyn járás. A Marcaliban tartott ünnepi ülésen Sütő László polgármester beszélt a két járás kapcsolódási pontjairól, a kölcsönös látogatások szereplőiről – kiemelve a kulturális és ifjúsági vonalat. Leszek Kulka, Krotoszyn járás elnöke arról beszélt: a lengyel és a magyar járás közötti kapcsolat nem csak hivatalos, hanem valódi barátság. A kulturális, turisztikai és ifjúsági partnerség mellett a jövőben szeretnék bevonni a vállalkozókat és a mezőgazdászokat is az együttműködésbe. A testvérjárási delegáció fogadását ünnepi keretbe foglalta a Krotoszynski Chór Kameralny és a Bajtársi Dalárda fellépése is.

További cikkek:

Marcali Portál – Tíz éves a Dalárda – jubileumi kórustalálkozó