Textil képek a Kortárs Galériában

Március 7-én, a Nőnap előestéjén nyílt meg Kovács Gabriella textilművész „Kilátás” című kiállítása a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában.
A Gödöllőn élő tehetséges alkotóművész a Magyar Képzőművészeti Főiskola látvány-díszlet-jelmeztervező szakán diplomázott. A textilek világában a kárpitszövéssel kezdte a művészi munkáját, néhány év után azonban a nemezelés technikája kezdte el vonzani. Munkáiban e két technika színes ötvözete látható. 1998 óta nemezképeket, szőnyegeket, öltözék kiegészítőket, szoborszerű nemez térformákat is készít. A nemezelés technikáját oktatja is, itthon és külföldön egyaránt. Több egyéni és csoportos kiállításon mutatkozott már be, Marcaliban először láthatjuk aprólékosan kidolgozott, nagy technikai és művészi tudással készült alkotásait. Most nyílt tárlatán falikárpitjait, nemezképeit, funkcionális-térbeli alkotásait a kiállításra látogatók is megcsodálhatják.
E sokszínű és míves munkákat bemutató tárlatot Samuné Bogyó Hajnalka múzeumpedagógus ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, a megnyitón a Marcali Hidas Frigyes Zeneiskola növendékei közreműködtek. A különleges textil alkotások május 24-éig tekinthetők meg a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában.