Szombaton Borforraló fesztivál

Idén is melegen ajánljuk a borokat! Szombaton 14. alkalommal került megrendezésre Marcaliban a Borforraló Fesztivál. Az előzetes jelentkezések alapján 17 csapat forralja borait – 14 órától kezdődően – a Piac téren felállított sátorban.

1.      Borbarátok

2.      Boronka csapata

3.      Csömend csapata

4.      A Csütörtöki csapat

5.      Kultúrmagic csapat

6.      Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület csapata

7.      Marcali Mentők Egyesülete

8.      MI csapat

9.      Mixi 3A csapat

10.  MOTTE csapata

11.  Muskétások

12.  Obsitosok

13.  Szép asszonyok és a fiúk

14.  Veteránok lendvai csapata

15.  Veteránok marcali bajtársi csapata

16.  Videoton csapata

17.  Ziehl-Abegg csapata

A Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai – dr. Brazsil József elnök-nagymester, Vaszily Zsolt alelnök-kancellár és Pásti Mária kincstárnok-borbíráló – 15 órától kezdi zsűrizni a forralt borokat. Eredményhirdetés fél 5-kor várható. A helyezések mellé járó díjakat a Dóra Barkács, Pápai Zsuzsanna, a Tom Market, a Videoton Elektro-Plast Kft., a Z+D, valamint szervezőként a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ajánlotta fel.

A kulturális programok sorát 14 órakor Gazda Tamás fellépése nyitja, őt követi 15:30–tól az Oerett-Musical Voices társulattól Mészáros Adél és Ondrik János műsora. 17 órától Pintér Timi kínál mulatós mixet a borok mellé. 18 órakor lép színpadra az Animal Cannibals. 18:45 -től a Kócos Gólyalábas társulat fényvarázzsal szórakoztatja a közönséget. Zárásként a Mohikán zenekar teremt Republic hangulatot 19:30-tól 21 óráig.

A borkóstoláshoz a művelődési központ standjánál lehet majd fesztiváljegyeket vásárolni 500 forintért, mely 2 dl bor fogyasztására jogosít fel. A jegy bármely csapatnál beváltható. A kóstoláshoz Vilmos Kályha Manufaktúrában készült egyedi bögréket is lehet venni 700 forintért.

Idén 750 éves születésnapját ünnepli Marcali. Ennek jegyében lógózott ajándéktárgyakat is lehet vásárolni a művelődési központ standjánál.

A Borforraló fesztiválon idén először tetszési indexet is szeretne mérni a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. A művelődési központ standjánál kihelyezett dobozba hangulat-szmájlik bedobásával lehet majd véleményt nyilvánítani a rendezvényről.