Borforraló hangulat volt Marcaliban

Finom forralt borokat, szórakoztató programokat és jó hangulatot kínált a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a 14. Borforraló fesztiválon. Helyi és a járásból érkező 17 csapat csaknem 800 liter bort forralt meg, mely el is fogyott a fesztivál zárására. A verseny eredményhirdetésre Sütő László, Marcali polgármesterének köszöntője után került sor. A nevezett nedűket a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai – dr. Brazsil József elnök-nagymester, Vaszily Zsolt alelnök-kancellár és Pásti Mária kincstárnok-borbíráló – pontozták, akik nem csak kóstolták a borokat, hanem alaposan ki is faggatták a versenyzőket az alapanyagról, a fűszerezésről és azok felhasználási arányáról. Értékelésükben kiemelték: a jó forralt bornak két egyszerű titka van. Jó borból kell készülnie és a nevével ellentétben nem szabad forralni. Az összetevők és azok aránya már ízlés kérdése. Döntésük alapján a legjobb bort a Marcali Mentők Egyesületének csapata forralta. Második helyezett lett a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, a harmadik befutó a Boronka csapata lett. A zsűri különdíját érdemelte ki a Mixi 3A, valamint a Videoton csapata. A Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. pedig a Csütörtöki csapatnak adott különdíjat.

A helyezések mellé járó díjakat a Dóra Barkács, Pápai Zsuzsanna, a Tom Market, a Videoton Elektro-Plast Kft., a Z+D, valamint szervezőként a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ajánlotta fel.

Nem csak a zsűri tagjai, hanem a fesztiválra kilátogatók közül bárki megkóstolhatta a borokat, a fesztivál védjegyévé vált borforralós bögréből.

A kóstolgatást Gazda Tamás zenész, az Operett-Musical Voices társulat énekesei, Pintér Timi mulatós egyvelege, az Animal Cannibals fellépése, valamint a Kócos gólyalábas társulat ledes műsora kísérte. Zárásként a Mohikán zenekar teremtett Republic hangulatot.