Színházi évad 2016/17

A 2016/17-es évadra is szervez bérletes előadásokat a Kulturális Központ. Az előző évekhez hasonlóan a felnőtt és gyermek közönség három-három előadásra válthat bérletet, illetve jegyet. A felnőtt színházi darabokat három különböző társulat előadásában láthatja a közönség, míg a mesejátékokat ebben az évadban is az Imre Sándor Szeretetszínház mutatja be.

A felnőtt bérletárak idén emelkednek (7000,- Ft / 8000,- Ft / 9000,- Ft), jegyár marad 3000,- Ft. A gyermek bérlet- és jegyár még nem változik (1500,- Ft, illetve 700,- Ft).
A pontos dátumok még egyeztetés alatt állnak, érdeklődni lehet a Kulturális Központ honlapján és személyesen, valamint a 85/510-448 és 510-503-as telefonszámokon. Bérletvásárlás: 2016. szeptember 19-től.

 

Felnőtt színházi előadások:

2016. október – Ray Cooney-John Chapman: Ma éjjel szabad a kecó, avagy a londoni szextett (Bánfalvy Stúdió) – bulvár burleszk két részben
A több éve nyugodt házasságban élő Philipnek teljesen felbolydul az élete, mikor egy szerető által írt levelet talál a nappalijában, feltételezhetően a feleségének címezve. Gyanakvásait tovább növeli, hogy legjobb barátja Alistair, az élvezetek hajszolásának mestere, aki végül még jobban kibillenti főhősünket a megszokott kerékvágásból, ugyanis egyenesen kémkedésre sarkallja Philipet a felesége után. A probléma csak ott kezdődik, hogy Philip a karrierje legnagyobb lehetősége előtt áll, s egyetlen feladata pedig az lenne, hogy egy kiegyensúlyozott, erkölcsileg sebezhetetlen, megbízható férj képében mutatkozzon befektetője előtt, ami nem tűnik egyszerű küldetésnek, tekintve hogy többen is csak pajzánkodásra használnák az ő nemrégiben felújított lakását.
Főbb szerepekben:
Philip Markham – Hujber Ferenc
Joanna Markham – Kiss Ramóna/Görgényi Fruzsina
Henry Lodge – Gesztesi Károly
Linda Lodge – Vanya Tímea
Alistair Spenlow – Száraz Dénes
Sylvie – Bugár Anna
Tristan Pangbourne – Harmath Imre
Miss Cook – Bánfalvy Ági
Miss Wilkinson – Görgényi Fruzsina/Nagy Enikő

2016. december – A cirkuszhercegnő (Fogi-Bulvárszínház) – operett

A Cirkuszhercegnő Kálmán Imre egyik legtöbbet játszott operettje a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő mellett. A cirkuszhercegnő színhelye a szentpétervári nagycirkusz. Fedja, a cári Oroszország tisztje, nagybátyjának menyasszonyába, Fedorába szerelmes. A nagybácsi tudomására jut ez a szerelem, és tönkreteszi Fedja tiszti karrierjét. Fedora az öreg herceg felesége lesz, ám hamarosan özvegy marad. Fedja, a nagyszerű lovas, „Mister X” néven a pétervári cirkusz nagy szenzációja lesz, látványos produkcióját mindig fekete álarcban mutatja be. Fedora is elmegy a cirkuszba, ahol találkoznak, de nem ismeri fel a férfit, s amikor az szerelmet vall neki, elutasítja…
Szereplők:
Fedora Palinska hercegnő – Fogarassy Bernadett
Mister X – Csengeri Attila / Pankotay Péter
Sergius Wladimir nagyherceg – Gyurity István
Brusowszky, az adjutánsa – Gyula bácsi, főpincér – Harsányi Gábor / Fogarassy András
Slukk Tóni – Czető Roland
Miss Mabel – Tunyogi Bernadett
Slukkné – Fodor Zsóka / Sáfár Anikó
Madame Stanislawsky, cirkuszigazgató – Borbáth Ottília
Petrovics ezredes – Egri László
Mary, mixernő – Zalay Lídia

 

2017. február – Brandon Thomas – Aldobólyi Nagy György – Szenes Iván: Charley nénje (Pódium Színház) – zenés bohózat két részben

Charley és barátja, Jack beleszerettek a szép Spittigue lányokba, Kitty-be ás Annie-ba, akiket apjuk féltékenyen őriz. Ráadásul a fiatalembereket nem veti fel a pénz, ezért esélyük sincs a zord apa jóindulatát elnyerni. Charley nénjének, a dúsgazdag milliomosnak a látogatása azonban reményt kelt a fiatalokban. Remek tervet eszelnek ki, ám mindent tönkre tenni látszik, hogy Donna Lucia, a néni nem érkezik meg. Ezen az apróságon hamar túlteszik magukat a fiatalemberek, és ráveszik barátjukat, hogy játssza el a néni szerepét. Minden szépen halad addig, míg a valódi Donna Lucia meg nem érkezik.

Főbb szerepekben.
Donna Lucia d’Alvadorez, a Charley nénje – Bajza Viktória / Bednai Natália/Tunyogi Bernadett
Sir Francis Topplebee, ezredes – Egyházi Géza/ Zsiga László
Lord Frank Babberley, oxfordi diák –  Bródy Norbert/Czakó Roland
Stephen Spittigue, ügyvéd – Várfi Sándor/Háda János
Jack Topplebee, oxfordi diák – Czakó Roland
Charley Wykeham, oxfordi diák – Blazsovszky Ákos/Pallós Tibor
Kitty Verdun – Bednai Natália/Újhelyi Andrea
Ella Delahay – Szuromi Benadett
Annie Spittigue – Kis Dóra

Gyermek színházi előadások (Imre Sándor Szeretetszínház):
2016. november – Pinocchio
2017. január – Alíz csodaországban
2017. március, vagy április – Süsü, a sárkány (jelenleg tárgyalás alatt)