Sport-Plus vándorkupával

Szabadtéri sportparti várta a civil szervezetek tagjait a Marcali Művelődési Központhoz tartozó gyótapusztai közösségi háznál. A program elsősorban Marcali és környéke nyugdíjas egyesületeinek, civil szervezeteinek kínált játékos és sportos foglalkozást.
A Gyóta-Kupán hat civil szervezet képviseltette magát: Marcaliból a Honvéd Nyugállományúak Klubja, a Bajtársi Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Marcali Csoportja. Városon kívül a Somogyszentpáli Hagyományőrző Nyugdíjas Klub, valamint a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete állított ki versenyzőket. Országhatáron túlról pedig Horvátországból érkezett a Csáktornyai Rendvédelmi Nyugdíjas Egyesület csapata.

A szabadtéri szellemi és sportvetélkedők között – akár csapatban, vagy egyéniben- mindenki megtalálta a neki tetsző feladatot: kvízben, tekegolyó gurításban, illetve lengőtekében, dartsban, teniszlabda kosárra dobásában, sodrófa és gumicsizma hajításban, valamint egyéb játékos versenyszámban. A Vándorkupát szoros küzdelemben végül a csáktornyaiak nyerték el. A dobogós helyezettek érmeket kaptak, de a részvételért is járt oklevél.

A rendezvény ideje alatt mini makettkiállítást is megnézhettek az érdeklődők. A remekműveket Huszár Géza, a Marcali Makettezők Baráti Körének tagja állította ki.