Örömzene a tehetségekért

A tehetséggondozás és az élő zenei produkciók népszerűsítése talált egymásra Marcaliban. Az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány és a marcali Kulturális Központ közös koprodukciójában indult útjára az amatőr- lemezzel nem rendelkező – zenekarok találkozója. A két szervező külön-külön is elkötelezett híve a fiatal tehetségek és a hazai zenei élet támogatásának.

A Marcaliban megrendezett somogyi pop-rock zenekarok találkozója csak a nevében volt somogyi – az ország különböző településeiről érkeztek együttesek az egész napos bemutatkozó koncertsorozatra.

Fellépő zenekarok:
A Vándor és a Kalandorock – Marcali

ZeroDay – Győr

Heavenhike – Baja

Burning Hate Heroes – Orosháza

Pollen – Sárszentlőrinc

Smokin’kills – Budapest

A neves zsűri: Tarca László a Pokolgép dobosa, Macsekné Sipos Anita dalszerző, énekes, valamint Korolovics Lajos zenetanár, jazz tanszakvezető, szaxofonművész szigorú, ám kíméletes véleményükkel minősítették a produkciókat, ezzel is egyengetve a zenekarok további útját.

A találkozó legjobb zenekara a bajai Heavenhike lett, és tőlük került ki a legjobb énekes is: Vincze Péter. A legjobb zenésznek járó díjat a marcali Vándor és a Kalandorockból Takács László dobos vehette át.

A rendezvény fővédnökségét Pély Barna zenész vállalta el, aki a Blue Cold Jalapenos előzenekar fellépése után koncertet is adott.

További cikkek:

Marcali Portál – Somogyi Pop-Rock Fesztivál

TAVI TV – Pop-Rock Fesztivál újratöltve

TAVI TV – Pély Barna Marcaliban