Nemzetek Fesztiválja szombati programelőzetes

Augusztus 12-én 14:00 órától a Rákóczi utca lesz a programok helyszíne. Az utca reggel 7:00 órától egészen éjfélig lesz lezárva.

Kezdésként a Donau Trió sváb nemzetiségi stramli műsorában az osztrák és német népzene csendül fel hagyományos bajor hangzásvilággal – élő harmonikajáték kíséretében.

Utánuk a Nemzetek Fesztiváljának gyermekcsoport vendégei lépnek színpadra, énekekkel, néptáncokkal.

Majd a Hellasz Band műsorában görög zenéket hallhatunk hagyományos buzuki és autentikus énekszólamokkal. A zenekar koncertjét eredeti népviseletben görög táncospár fellépése színesíti.

A Nemzetek Fesztiváljának felnőtt táncsoportjainak bemutatója 17:00 óra után kezdődik.

Majd látványos utcai felvonulás lesz a Kócos gólyalábas és artista társulat közreműködésével, ami zászlólengetést, tréfálkozást, interaktív utcajeleneteket kínál.

19:30 órakor kezdődik az Abba Tribute show.

Az élő nagykoncert után a fényszínház fény-látvány élménnyel és különlegesen szép színpadképpekkel lepi meg a nézőket zenei montázsok, 3D grafikai témafeldolgozások ötvözésével. A multimédia lézershow a „Világutazó” címet kapta.

 21:30-tól pedig indul az utcabál a Blokk Duó parti zenekarral.

A színpadi produkciók mellett 15:00 órától 19:00 óráig különböző élményprogramokat is kínál a Nemzetek Fesztiválja. A Künzelsau téren berendezett Fifa bajnoki sátorban playstation 5-ön tudnak az érdeklődők egymás mellett és ellen felejthetetlen focis csatákat vívni.

Biztonságos körülmények között mindenki kipróbálhatja és megtanulhatja használni az elektromos hover board-ot és az újdonságként a hover gokartot.

Igazi újdonságot kínál a prinker tetoválás. A prinker egy tablettel van összekötve, melyről ki lehet választani a kívánt grafikát, így pillanatok alatt elkészül az átmeneti tetoválás.

A Veszprém-Balaton 2023 EKF kamionja szabadtéri interaktív foglalkozással és vásárral várja az érdeklődőket.

Madarász Ildikóval, a Vidék háziasszonyával pedig bárki palacsintasütő show részese lehet, ahol ki is lehet próbálni a finomság elkészítését.

A Nemzeti Művelődési Intézet Hungarikum interaktív játszóházzal csatlakozik a fesztivál programjaihoz, Somogy értékeiből válogatva.

Az OTP előtti téren pedig bárki lehet király, ha az élőszobor produkció keretében beül az óriás trónszékbe.