Nemzetek Fesztiválja Péntek

Augusztus 11-én pénteken a Rákóczi utca és az Európa park volt a programok helyszíne.

17:00 órakor indult a menettánc cseh, horvát, lengyel, román, erdélyi és magyar résztvevőkkel a Rákóczi és Széchenyi utcai kereszteződéstől (Kopári sarok) a Szabadtéri színpadig.

A gyülekezés ideje alatt 16:30-tól jazz és pop dalokat játszott a Sax Sisters Jazz gyermekzenekar szaxofonosa, Ilmane Amy. A felvonuló együttesek a Városháza, a Posta és végül az Európa parkban a Zenepavilonnál adtak műsort. A menettánc végén a horvát vendégek gasztronómiájukból kínáltak ízelítőt.

Közben a Csupa-Csoda Vándorjátszótéren egyedi készítésű játékok sorát próbálhatták ki a gyerekek, akik találkozhattak egy különleges fogaskerekes rajzgéppel is, és az elkészült „ciklois” rajzokat haza is vihették.

A Szabadtéri színpad melletti füves területen (volt alakulótér) mini vidámparkban dodzsemezés, körhinta és ugrálóvár is várta a gyerekeket.

19:00 órától élő country – rockabilly nagykoncert adott a Nyughatatlan zenekar.

Ezen a napon is látható volt a két szabadtéri kiállítás: az Európai Kultúrablak, mely a fesztiválon résztvevő nemzeteket mutatja be, illetve a Marcali Múzeum várostörténeti képeslap kiállítása – Üdvözlet Marcaliból! címmel.

Marcali vendéglátósok közreműködésével föld körüli gasztronómiai utazás adta a fesztivál második napján is a streetfood kínálatot.

A pénteki nap zárására a Rákóczi utcában kerül sor. A Mester Cukrászda és Étterem előtt Lantos Gábor marcali énekes lépett fel, aki első magyarként 2022-ben megnyerte az Európai Elvis Fesztivált.