Minőségfejlesztés a közművelődésben

Szakmai tájékoztatón vettek részt a megye közművelődési intézményeinek, közösségi színtereinek vezetői, munkatársai a marcali Kulturális Korzóban.

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Somogy megyei irodája által szervezett konferencia témája a közművelődési minőségfejlesztés volt. A megjelent közművelődési szakemberek tájékoztatást kaptak a minőségfejlesztés rendszeréről, az intézmények minőségorientált működéséről, a Minősített Közművelődési Intézmény Cím idei pályázatáról.

 

A minőségfejlesztés alapelveiről, elemeiről és módszereiről, valamint a minőségfejlesztési pályázat kérdéseiről Kary József, az Országos Minőségfejlesztési Szakmai Központ vezetője beszélt. A minősítés gyakorlati tapasztalatairól pedig a 2014-ben minősült Marcali Városi Kulturális Központ igazgatója Vigmondné Szalai Erika, valamint szakmai helyettese Tornainé Molnár Gertrúd tartott előadást. A marcali Kulturális Központ kiállítás-rendezés és rendezvényszervezés kategóriában kapta meg a Minősített Közművelődési Intézmény Címet. Így az előadások a jó gyakorlatok bemutatásával, a két tevékenységen keresztül tértek ki a teljesített minősítési kritériumokra, feltételekre.