Megviccelték a bort Marcaliban

Fröccs és háziszörp fesztiválon a szóda volt a legfőbb kellék Marcaliban. Ez kellett a borhoz, és a szörphöz is. Idén először a szervezők szó szerint az utcára vitték a rendezvényt, a város főutcájának lezáratásával. – A Fröccsfesztivál elindításával az volt a célunk, hogy a helyi borokat népszerűsítsük. Ehhez hozzáadtuk a helyi házi szörpöket. A kettő között a szóda a kapcsolat. Mindkettő kiváló hűsítő a kánikulában – mondta Ható András főszervező, a Mester Étterem csapatából.

Nem vitás, hogy a fröccs savanykás íze miatt a nyári melegben ideális frissítő ital, mivel sokkal enyhébb az alkoholtartalma, mint a tiszta boré. A folyamatos hidratálás miatt pedig másnapi fejfájás sem várható.

A borkultúrát, mely az egyik turisztikai helyi értéke is Marcalinak – három sajátos arculattal rendelkező nagyrendezvény is képviseli. Az egyik a téli Borforraló fesztivál a forralt borokkal, a másik a nyári Fröccs fesztivál nosztalgiajegyekkel, valamint a Szüreti fesztivál a néptáncos hagyományokkal.

A jó bor mellé jó zene is jár, ezt Lenthár Balázs gitáros, Pedro And The Dogboomers együttes, a Marcato Ütőegyüttes, valamint a GrEe zenekar garantálta.

A Fröccsfesztiválon az élőzenés kínálat a romkocsmák hangulatát, valamint a rockabilly zenei stílust idézte meg. Ehhez a társszervező Kulturális Központ csapata „retro-filingben” berendezett még egy vendégváró utcarészt az 1970-80-as évekre jellemző kanapékkal, asztalokkal, televízióval, szőnyegekkel és kisebb korabeli jellegzetes tárgyakkal. Még a pöttyös ruha sem hiányzott.

Az utcai nappaliban időként megjelent egy hangversenyzongora is: Mr. Piano guruló zongoráján játszva nosztalgiázott a vendégek között.

További cikkek:

Marcali Portál – Fröccs és háziszörp fesztivál Marcaliban

TAVI TV – Marcali Fröccs és házszörp fesztivál