Megérett a szőlő Marcaliban

Az őszi fesztivál programját a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. – értéktúra keretében – a hagyományok és közösségek találkozása mentén építette fel.

Idén az időjárási körülmények az utcafesztivál sportcsarnokos keretek közé szorították, de a programok változatlanok maradtak.

A kínálatot Bóbita Óvoda Bokréta Tehetségműhelyének szüreti csokra indította.

Majd a néptáncosok vették birtokba a színpadot: fellépett a Baglas Néptánc Együttes, a Drávagyöngye Néptánc Együttes és – az utánpótlás képviseletében – a Hidas Frigyes AMI néptánc tanszakosai.

Nincs szüreti vigadalom operett nélkül. Ehhez Kacsóh Pongrác Színház művészei járultak hozzá.

Lengyel és magyar dalok is találkoztak a színpadon, a sulmierzycei Cecylia Kórus és a marcali Calypso Kórus műsorával.

Az Anno Musica együttes pedig a zene nyelvén adott ízelítőt a vásári mulatságból. Élő koncertet adott Blahalouisiana, zárásként pedig a Hestia tűzzsonglőrök jártak táncot.

A kísérőprogramok között Bereczk Balázs alpolgármester átadta a „Szép Otthon” díjakat is, melyekkel a marcali önkormányzat ismerte el a legszebb portákat.

„Marcali éléskamrájában” – gazdák és gazdaasszonyok kínálták saját készítésű portékáikat.

A gasztroasztalra a város tortája is felkerült, mely idén Pappné Ható Andrea mestercukrász műhelyéből került ki. A 300 szeletes várostorta Irsai Olivér boros barackzselével, ropogós grillázzsal, madártej mousse-val és tükörglazúrral készült.

A „Kultúrpontban” vendégtelepülésként Hosszúvíz mutatta be értékeit, kézműves rongyszőnyegein keresztül közösségteremtő újítását.

Az őszi hangulat jegyében Toma szüreti játszóháza fogadta különböző próbákkal a kicsiket és a nagyokat.