Magyar Kultúra Napja

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. E jeles ünnepre a város kulturális intézményei ünnepi programmal várták a Kulturális Korzóba az érdeklődőket.

T. Molnár Gertrúd, a Marcali Művelődési Központ mb. igazgatója, ünnepi beszédében többek között kulturális értékeink és hagyományaink megbecsüléséről, és azok tovább örökítésének fontosságáról beszélt.

Tóth Gábor, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója, az elmúlt évben első helyezést ért el a Krúdy Gyula prózamondó versenyen, felkészítő tanára Horváthné Csoszó Gyöngyi volt. A nyertes próza részlet tolmácsolása után, Berzsenyi Dániel : Tánc című költeményét adta elő.

A Calypso kórus , Stamler Edit karnagy vezetésével , különleges zenei élményt nyújtott . Az ünnepi alkalomra összeállított kórusművek közül , több dalt most hallhatott először a jelenlévő közönség a kórus előadásában.
Az ünnepi rendezvény a „ 2019-ről jelentjük” című magazin kiállítás megnyitásával zárult. Az elmúlt év kulturális programjait bemutató tárlat szöveges részét Vigmondné Szalai Erika szerkesztette, a fotókat Zsirai Tibor készítette.

További cikkek:

Marcali Portál – Magyar Kultúra Napja a Kulturális Korzóban

TAVI TV – Verssel, zenével, képekkel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Marcaliban