Kultúraválasztó: Gyere velünk LegoLandbe!

A kreativitást előtérbe helyező legó-játék varázslata sokszor nem ér véget a gyerekkorral: felnőttek milliói is élnek a legó bűvöletében. Ezért mini LegoLandbe hívta a családokat a művelődési központ a „Cool-túra – a kultúra négy évszaka” című pályázatban megvalósuló „kultúraválasztó” ismeretterjesztő program keretében.

A Kulturális Korzóban felépített kiállításon több mint 25 nevezetes épület, városrész, szuperhős és látványos jármű Lego© változatával ismerkedhettek meg az érdeklődők, mely egyszerre volt szórakoztató és tanító jellegű is, mivel számos érdekességet tudhattak meg például a Londoni Óriáskerékről, a Shanghai felhőkarcolókról, vagy épp a Ford Mustang Shelby GT autóról.

A Lego© foglalkoztatóban pedig mindenki a saját kedve szerint kreatívkodhatott több ezer darab legóval. Épületek, tájrészletek, akciódús legó-városok születtek a nagy játékasztalon. A gyerekeknek szólt az óriási Lego© kifestő is, mely a nap végére el is nyerte színes alakját. A rendezvény kísérőprogramja volt a Disney Kastély fotóparaván – a kisebbek legnagyobb örömére – a Mancs őrjárat egyik népszerű kutyusával, Chase-el.