A Nagy Korzó Csata 2021

Vetélkedőre hívta a város civil szervezeteit, baráti társaságait a művelődési központ a „Cool-túra – a kultúra négy évszaka” című pályázatban megvalósuló érzékenyítő program keretében. A rendezvény célja az volt, hogy elősegítse a civil közösségek, szervezetek, egyesületek, ismerkedését – játékos formában. A felhívásra három fős csapatokkal lehetett nevezni.

December 4-én a Nagy Korzó Csata keretében hat csapat teljesítette a „007-es” rejtélyekre épülő feladatokat. Ringbe szállt a Baglas Néptánc Egyesület, a #kecskék (Noszlopy Gáspár általános iskola 6. b osztály), a Balaton M&K Fúvós Együttes, Hikman sárkányai (Hikman Béla szakképző iskola pedagógusai), az NKSK Játék-Tér (társasjátékos közösség) és a Szedett-vedettek (baráti társaság) csapata.

A csapatok elsőként eligazítást kaptak a játékmenetről – magyar feliratos, alternatív James Bond jelenettel. A titkos borítékok kinyitása után hat különböző irányba indulhattak feladatteljesítő útjukra. Ehhez feladatlapokat és QR kódokat kaptak, melyek egyik nyomtól a másikig vezette őket. Meg kellett találni James Bond autóját, de margaritázniuk is kellett a Random bisztróban, üldözési jelenetbe keveredtek a parkban, nyomoztak Minecraftos virtuális térben, információt vettek a Lipóti pékségből, és darabokra vágott festményt raktak össze. Minden feladatnál – miután mobiltelefonnal bejelentkeztek az erre a célra kialakított weblapra – újabb információt kaptak filmes Bond karakterektől, ami végjátékhoz, a titkos széf feltöréséhez vezetett.

Minden nyomozó team nagyon ügyesen, a másfél órás játékidőn belül teljesítette a feladatokat, ám a leggyorsabb ügynöktrió a Szedett-vedettek csapata lett.