„Katonaváros Marcali”

A Marcali Bajtársi Egyesület és a Marcali Honvéd Nyugállományúak Klubjának szervezésében harmadik alkalommal tartottak civil napot a Kulturális Korzóban.


A délelőtt folyamán mindenkinek lehetősége nyílt rendőrség, tűzoltóság és honvédség különböző technikai eszközeinek működés közbeni megtekintésére, kipróbálására.Tűzoltó technikai eszközök és felszerelési tárgyak, bűnügyi technikai eszközök, ujjlenyomatolás, elektromos alkoholszonda, részeg szemüveg, motoros szimulátor, nyomkövető kutyás bemutató, makettkiállítás, ifjúsági tesztek, álcázó arcfestés és sok más program várta az érdeklődőket.


Délután elsősorban a felnőtt közönséget megszólító előadások színesítették a programkínálatot. Először Mihalics Géza Veterán ejtőernyős visszaemlékezése címmel, majd Fehér János Volt egyszer egy helyőrség címmel tartott előadást a régi katonaéletről.

A Múzeumi Tudományos Esték előadássorozat negyedik alkalmán Gerencsér Árpád Az Ukrán válság háttere – Mi történik Európa határán című előadását hallgathatták meg a Kulturális Korzó mozitermében.

További cikkek:

Marcali Portál – „KATONAVÁROS MARCALI”