Januárban operett színházzal köszöntjük az Újévet

A Marcali Művelődési Ház színháztermében 2024. január 09-én „Oda vagyok magáért…” címmel adja elő különleges zenés életrajzi vígjátékát Nagy Ibolya színésznő, Déryné-díjas operett primadonna és Csengeri Attila eMeRTon-díjas színész-énekes.
Fényes Szabolcs születésének 110 éves évfordulóján Klemen Teréziának, a korábrázolás és a szórakoztatás olyan egyvelegét sikerült létrehoznia, ami több, mint egy életrajzi játék. Fényes Szabolcsról, az operettszínház egykori igazgatójáról, erről a kalandos életű, igazi bohémről, a zseniális zeneszerzőről könyvet ugyan írtak, de színmű még nem készült. Érdekes a mű, mert tanít, bemutatja a kort, amelyben éltek, a politikai és társadalmi hangulatot, valamint visszaidézi azt a csengő, népszerű zenét, amit milliók daloltak. Korhangulat, életút, játék, munka, emlékezés, humor, tisztelet, öröm és bánat…ez mind együtt, ebben a darabban.

 

Két színész, több szerep: Fényes Szabolcs és felesége Csikós Rózsi, Honthy Hanna, Harmath Imre, Karády Katalin, Fényes Lóránd és felesége. A fellépő művészek a 20. század eseményeibe kalauzolják a nézőket, ahol az emberek szerettek, szenvedtek, de végig próbáltak embernek maradni, és persze mindeközben énekeltek, énekeltek és énekeltek…

Egy végtelenül vidám, játékos, kedves, humoros, romantikus történetben lehet része a közönségnek.

A két felvonásos darab egy tartalmas, de vidám estét nyújt az érdeklődőknek és operettet kedvelőknek – együtt énekelhetik a szebbnél szebb Fényes slágereket: pl. Nem csak a 20 éveseké a világ, Fehér akácok, Szeretni bolondulásig, Mindenkinek van egy álma… és még megannyi örökzöldet. 

A különleges előadás alkalmával lesz lehetőség koccintani, valamint a színészekkel beszélgetni, fényképezkedni.

Helyjegyek már kaphatók a Kulturális Korzóban (Múzeum köz 2.). További információ kérhető a 85/510-448-as számon.

A szervezők a helyjegyeket csak érkezési sorrendben tudják odaadni!