Gasztropercek Madarász Ildikóval – újabb receptek

cafe gasztro 05

cafe gasztro 05

A Karantén menza legutóbbi témái a tojáskenyér és a mákos gombolyag.
Az előbbi finomságot tízóraiként, illetve uzsonnaként ajánlott elkészíteni, de akár még főzelékfeltétként is megállja a helyét. A tojáskenyér remekül variálható, így mindig másmilyen lesz az eredmény.

 

A mákos gombolyag desszertként, vagy egy tartalmas leves mellé második fogásként finom és laktató ebéd lehet. Ugyanakkor egy ünnepi asztalnál is jól mutat. Ennél az édességnél a hangsúly a kelt tészta variálásán van, vagyis hogy a mákos gombolyag tulajdonképpen a kelt tészta ezer arcából csak az egyik. Hogy teljes legyen hozzá a kép, Ildikó kelt tészta alapreceptjét is megosztjuk az elkészítéshez.
 
Kelt tészta alaprecept: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 8 dkg vaj vagy 6 dkg zsír, csipet só, fél citrom reszelt héja és a keltéshez 8 dkg cukor, kb. 2 dl tej, 2 dkg élesztő.
 
Kellemes főzőcskézést és jó étvágyat kívánunk a vállalkozó kedvűeknek!
 
Tojáskenyér:
 

 
Mákos gombolyag: