Esélyegyenlőségi napok Marcaliban

Esélyegyenlőségi napok keretében ismerkedhettek az érdeklődők a fogyatékkal élők világával kedden és szerdán. A szervezők előre leszerveztett iskolai csoportokat vártak a Künzelsau térre, de adott volt a lehetőség a programba való egyéni csatlakozásra is.

A Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete közreműködésével a látássérültségből adódó nehézségeket tapasztalhatták meg a gyerekek. Különböző feladatokat lehetett megoldani – látás hiányában – más érzékszervekre hagyatkozva. Illatokat, tárgyakat kellett felismerniük, kipróbálhatták a Braille írást, betekintést nyerhettek a vakvezetőkutyák munkáját.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Somogy Megyei Szervezete által rendezett programon a gyerekek tanulhattak a jelnyelvi kommunikáció alapjairól, elleshettek egy-két szót, kifejezést, megismerkedhettek a hallássérültek mindennapjaival és azzal, hogy fogyatékosságukkal a mindennapi életben mit, hogyan tudnak megoldani.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai érzékenyitő programokkal, játékokkal várták a gyerekeket. Céljuk az volt, hogy a tanulók találkozzanak a fogyatékosságok típusaival, intézményük fiataljaival. Kvízfeladatok, érzékszervi játékok segítették az ismerkedést, beszélgetést.

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének és a marcali Hétszínvirág Iskolának közös programján egy Ability parkban kerekesszékbe „kényszerülve” tehették próbára képességeiket a résztvevők.

További cikkek:
Marcali Portál – Jó élményekkel, izgalmas tapasztalatokkal zárult az Esélyegyenlőségi Napok első napja
Marcali Portál – Összefoglaló – Esélyegyenlőségi nap