„Érik a Szőlő” 2023.

Szeptember 16-án 15 órától került megrendezésre a marcali piactéren az „Érik a Szőlő” Szüreti Fesztivál. A rendezvényt szervező MMSZK sokszínű kulturális programokkal várta a térre látogató közönséget. A gasztronómia és a borkultúra kínálata mellett, ahol helyi termelők mutatták be portékáikat, értékeivel Nikla község is bemutatkozott .

A szervezők a gyermekekről sem feledkeztek el, hiszen a Varázshangok játszóházába várták őket, de kerti kisvasúton is utazhattak, traktornézegető programon és labirintus játékban is részt vehettek.

A Művelődési és Szabadidő Központ információs standjánál színházjegyeket, bortombolát és környezetbarát poharakat is lehetett vásárolni.

A színpadi produkciók a Gombácska óvoda nagycsoportosainak hangulatos szüreti műsorával indult, őket követte a Baglas Néptánc együttes és a Hidas Frigyes AMI néptánc tanszakának bemutatója, a Bojtár Együttes népzenei kíséretével.

Néptánc után a zenéé lett a főszerep, Lehár és Kálmán Imre népszerű operettjeiből csendültek fel részletek, két nagyszerű énekes, Farkas Alexandra és Hertelendy Attila előadásában.

Bereczk Balázs alpolgármester köszöntője után került sor a „Szép Otthon 2023” díjainak átadására.

Idén a város tortáját a Mézes Mackó Cukrászda készítette el, Pécsi Józsefné vezetésével. A fehér csokiból és meggyből készült tortát bárki megkóstolhatta.

Este fél 7-kor a Bortombola sorsolására is sor került, amelyen helyi termelők borai találtak gazdára.

Az este 19 órakor fellépő Marcali La-No-Live party zenekar műsora osztatlan sikert aratott, az együttes énekese, Lantos Gábor a XX. Európai Elvis fesztivál 7. Elvis hang versenyének 2022-es győztese volt.

Az est sztárvendége Hevesi Tamás volt, aki slágereivel a közönséget is éneklésre és táncra bírta.

A Hestia tűzzsonglőr show látványos műsorát követően utcabállal zárult a rendezvény, ahol újra a színpadon köszönthettük a La-No-Live party zenekart.

A jó hangulatú szüreti rendezvényt az Aldi Magyarország és a Tarr Kft. támogatta.