Érik a szőlő 2018

Mihály napi kavalkáddal köszöntötték az őszt Marcaliban. A Bor- , must- és sajtkóstolást az idei év főzőversenyein első helyezést elért csapatok és Kéthely község vendégcsapatának bemutatkozása, valamint kulturális programok fűszerezték.

Kezdésképp a Mesepark óvóda Pillangó csoportja mutatkozott be Mihály napi összeállításával, majd a Marcali Szivárvány Nyugdíjas Egyesület műsora következett.

A dalcsokrot követően a Baglas Fundamentum és a Zalagyöngye Táncegyüttes adott műsort a Harangláb Népi Együttes közreműködésével. „Kapcsold ki a mobilod!” címmel a Calympa Énekegyüttes könnyed dallamai hagytak szusszanásnyi időt a táncosoknak, majd a keszthelyi Nagyváthy Néptáncegyüttes tagjai léptek színpadra.

„Szép otthon” díjak átadását, a főzőcsapatok elismerését és tombolasorsolást követően ismét a zenéé és a táncé volt a főszerep. Csengeri Attila operett műsorát a Baglas Néptáncegyüttes követte, majd a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulói perdültek táncra.

Az estet Szabó Ádám harmonikavirtuóz és Hestia tűzzsonglőr show zárta.

A két napos rendezvénysorozat a vasárnapi szőlőhegyi terményszentelő misével ért véget, melyet a hagymányokhoz híven az Orbán kápolnában tartottak.

További cikkek:

Marcali Portál – „Érik a szőlő” – Szüreti Fesztivál Marcaliban

Marcali Portál – Szüreti Fesztivál délutáni képek

Marcali Portál – Terménybetakarító hálaadó szentmise az Orbán kápolnábanTerménybetakarító hálaadó szentmise az Orbán kápolnában