„Echós szekér” Vidékjáró Vándorműhely Marcaliban

A Komlói Közösségek Háza, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére, az NMI támogatásával, a Közkincs 2.0 programhoz kapcsolódva, az ország hét településén műhelymunkára hívta a közművelődésben dolgozó munkatársakat.

A Marcali Városi Kulturális Központra azért esett a választásuk, mert Minősített Közművelődési Intézményként, innovatívnak és magas színvonalúnak tartják az itt folyó közművelődési munkát.

A május 10-én, 10 órakor kezdődött „Echós szekér” Vidékjáró Vándorműhely programján, a marcali járásból művelődésszervező, könyvtáros és múzeumi kollégákat fogadott intézményünk, és a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai is képviseltették magukat.
A Marcali Kulturális Központ és a Marcali Múzeum bemutatásával kezdődött a nap programja.
Az ezt követő tartalmas és sokszínű előadások és műhelybeszélgetések fókuszában pedig, a kistérségi feladat ellátás lehetőségei és problémái álltak.


A projekt komlói szakmai megvalósítói, a Közkincs 2.0 program bemutatása mellett, a modell értékű komlói Közkincs kerekasztal múltjáról és jelenéről is prezentációt mutattak be.
A résztvevő 18 szakember pedig, több fős csoportokba osztva, a témához kapcsolódva, team munkában válaszolhatott a felmerült kérdésekre. Ezek közül néhány:
– milyen lehetőségeket látunk a térségünkben a kulturális együttműködés erősítésére,
– melyek az akadályozó tényezők,
– miben kell megerősíteni a kisvárosi intézményeket a feladat ellátáshoz,
– milyen szakember segítse a kistérségi munkát, s milyen módon.


A tartalmas és nagyon sok innovatív ötlettel teli műhelybeszélgetés, a nap tapasztalatainak megbeszélésével zárult, valamint az Echós szekér Vidékjáró Vándor Műhely két napos, projektzáró rendezvényére valamennyi résztvevő meghívást kapott a Komlói Közösségek Házába.

További cikkek:

Marcali Portál – „Echós szekér” – Vidékjáró Vándor Műhely program Marcaliban