Bababarát Kulturális Korzó

A Családháló Alapítvány április végén mutatta be saját fejlesztésű, több mint 1000 pelenkázó- és szoptatóhelyiséget tartalmazó mobilapplikációját a fővárosban található Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban, ahová a Marcali Művelődési Központ igazgatója és egyik munkatársa is meghívást kapott.

A Művelődési Központ a Kulturális Korzó épületét képviselve vett részt a közelmúltban egy országos szintű felmérésben, melynek lényege a családbarát intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok felkutatása volt. A Családháló Alapítvány által vezetett felmérés az általuk kifejlesztett mobilapplikációhoz volt szükséges. A teljes mértékben magyar találmány és fejlesztés, nyilvános és teljesen ingyenes, Androidon és iOS-en is elérhető. A Családháló Alapítvány jóvoltából így most már több mint 1000 pelenkázó- és szoptatóhelyiséget találhatnak meg országszerte a kisgyermekes szülők, mely lehetőség nagyban megkönnyíti a családok ügyintézését vagy akár az utazások megtervezését.

A hivatalos bemutatóra meghívást kaptak a felmérésben résztvevő partnerek, ahol a megjelent képviselőknek Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyújtotta át az emléklapot.

Az applikációval Marcali városában még két bababarát intézmény található a Kulturális Korzó mellett: a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár és a Kormányhivatal.

Az alkalmazás letöltési lehetőségei és további információk elérhetők a Családháló honlapján.