A CSATA – harc az idővel és az elemekkel

Hétpróbás ügyességi csapatjátékok, sportválasztó bemutatók és közönségtalálkozók a sportélet példaképeivel.

Vízi és szárazföldi sportos formákat ötvözve sport és egészségfejlesztési napot szervezett a marcali fürdőben a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

A program központjában hétpróbából álló CSATA állt, mely ügyességi csapatjátékokra épült. A jelentkező 32 csapat tagjai átverekedték magukat a Ninja versenypályán, az Idegölő pályán karikát vezettek, fent kellett maradniuk a rodeó bikán, kiutat találtak a szabadulószobából, búvárrá kellett válniuk, hogy a medence alján megtalálják a kincset és elsöprő akadályt is le kellett győzniük. Végül megpihenhettek a Pilvax kávéházban, ám annak is feladatteljesítő ára volt.

Az 1-2 osztályos korcsoportban a legjobban a Kis cápák teljesítettek. A 3-4 osztályosok közül a Szuper csajok remekeltek. Az 5-6 osztályosok között a Warriors csapat volt a legjobb. A 7-8 osztályosoknál az Ütős 4-es szerezte meg az első helyet. A középiskolás korosztályban a Baktató kecskék voltak a legügyesebbek. A felnőttek kategóriájában pedig a Horváth Famili csapat tagjai állhattak a képzeletbeli dobogó első fokára.

A program ideje alatt Marcali, illetve a járás sportegyesületei is „sportválasztó” bemutatókat tartottak, – mint a Jóga Balaton, a Shinkyokushin Karate Klub, Marcali Városi Futball Club és a Marcali Városi Szabadidő Sportegyesület szakosztályai – ami Professzionális Freestyle Extrém Biciklis Show-al is kiegészült.

A sportélet példaképei közül Katus Attilával a világ- és Európa-bajnok sportolóval melegíthettek be a versenyző csapatok, Buzás Dorottya, az Exatlon Hungary harmadik szériájának döntőse pedig egészséges kóstolókkal, étkezés és edzés tippekkel várt mindenkit. Az egészségfejlesztés keretében pedig a Marcali Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda fogadta az érdeklődőket.

A programnak kettős célja volt: az egyik a szabadidős sportmozgás népszerűsítése, a másik pedig, hogy az egészséges életmód jegyében ki lehet lépni a sportcsarnokok, tornatermek, edzőhelyiségek falai közül.