Zene nélkül mit érek én?

A Somogy megyei gyermekvédelmi hét keretében Zene nélkül mit érek én címmel zenés-táncos fesztiválon mutatkoztak be gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekek és fiatalok Marcaliban.

A résztvevőket Sári László, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese és Sütő László, Marcali polgármestere köszöntötte. A gyermekvédelmi gondoskodásban élőknek nagyobb szükségük van arra, hogy minél nyitottabbak legyenek és megmutathassák magukat, akár szólóban, akár csapatban. A bemutatók fontosak, mert a szereplés, a siker, a taps hozzájárul a fiatalok önbizalmának erősítéséhez, és sok képességet, akaraterőt fejleszt már a felkészülés alatt is. A fesztiválra a megye egész területéről érkeztek szereplők, több mint húsz műsorszámot állítottak színpadra.

Az idei tehetséggondozó fesztiválon több műfaj is hódított: színházi meseátiratok, vers, táncszínházi produkciók, zongoravirtuóz, térdbalett, citeraszóló, néptánc, népdal és a kedvenc slágerek eléneklése. A vendégekkel, kísérőkkel együtt csaknem kétszázan találkoztak a fesztiválon, amelynek alapjait 2005-ben tette le a marcali Százszorszép gyermekotthon.

A szervezők meglepetés sztárvendéget is ígértek a fiataloknak: Dorina lépett színpadra és vonta be közönségét is műsorába.

További cikkek:

TAVI TV – Somogy Megyei gyermekvédelmi hét