Városdíjak átadása

A várossá nyilvánítás évfordulójára szervezett Tavaszünnep rendezvénysorozatot ünnepi testületi ülés zárta Marcaliban.

A Calympa Énekegyüttes ünnepi műsorát követően dr. Sütő László polgármester adta át a város elismeréseit.

Idén Marcali Városért emlékéremmel ismerték el Dr. Czeiner Márta háziorvos egészségügyi életben végzett tevékenységét.
A városi szociális ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért szintén ezt a díjat kapta Hartal Katalin, a Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ igazgatója.
Ugyancsak Marcali Városért Díjat kapott Nagyné Gelencsér Éva, a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki és Városüzemeltetési Irodájának volt vezetője, a város fejlődése érdekében végzett szakmai tevékenységéért és 34 évnyi kiemelkedő köztisztviselői munkájáért.
Alkotói díjban részesült Kulcsár János szakoktató a város a város oktatási életében végzett kiemelkedő szakoktató munkája elismeréseként. Patkó Imre tanár, a Marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola és AMI igazgatóhelyettese pedig a város oktatási életében végzett kiemelkedő szakmai munkájáért, és a város közösségi életében végzett tevékenységéért vehette át az Alkotói Díjat.
Díszpolgári címet ebben az évben nem adott ki az önkormányzat.
Ezen az ünnepi testületi ülésen adták át az Év Vállalkozása Díjat is. Idén Nemes Endre egyéni vállalkozó, a városban kifejtett vállalkozói és támogatói tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntető címet.

Művelődési Házban kialakított falon, ahol a Díszpolgári címmel, Városért kitüntetéssel, Alkotói díjjal elismert marcaliak neve sorakozik, a testületi ülés végén Bereck Balázs és Kis-Dörnyei László alpolgármesterek ünnepélyesen elhelyezték az idei díjazottak nevét hirdető táblákat.

A gratulációkat követően az ünnepség a Kulturális Korzó épületében folytatódott.

További cikkek:

Marcali Portál – Ünnepi testületi ülés

TAVI TV – Ünnepi testületi-ülésen adták áta városdíjakat Marcaliban – VIDEO

TAVI TV – Átadták a városdíjakat