Újra Marcaliban a Déryné Színház

Idén is köszönthetünk olyan színházi darabot városunkban, melyet kedvezményesen láthat a közönség.
Tavaly a Déryné Program keretében a Turay Ida Színház mutatkozott be, ezúttal pedig a Déryné Társulat hozza el Marcaliba az egyik új előadását.
Sütő András Balkáni gerle című darabját egy éve mutatta be a társulat a színházi világnap alkalmából, azóta pedig az egyik legkedveltebb produkcióként utaztaják országszerte.
A marcali közönség 2023. április 5-én szerdán 19 órai kezdettel nézheti meg a színdarabot a Művelődési Házban.Sütő András művét Berettyán Nándor Jászai Mari-díjas rendező vitte színpadra.
A történet szerint lakodalmi mulatságtól zeng a kis erdélyi falu, boldog a szerelmes pár, büszke az örömanya… vagy mégsem? Legalábbis a menyasszony húga, a kamaszlány Zsófika nagyon nem így látja. Egyre több furcsaság és titok derül ki az ifjú párról, és a hangos ünnepség, hagyományaival együtt, kezd egyre kínosabbá válni. Egy ponton túl aztán kipukkad a látszatbuborék, és felszínre kerül a valóság. Igaz szerelemről, generációk közt feszülő családi titkokról és régimódi falusi hagyományokról szól Sütő András darabja. De legfőképpen arról, hogy mennyire nem érdemes mások elvárásai szerint élni az életünket.
A produkcióban Ivaskovics Viktor, Losonczi Kata, Vas Judit Gigi, Gulyás Gabriella, Széplaky Géza, Tarpai Viktória, Janka Barnabás, Havasi Péter, Turi Bálint, Dányi Krisztián, Horváth Márk, Habodász István, Szemerédi Bernadett és Kárpáti Barnabás lép színpadra.
A darab rendkívül kedvező belépőjegyét 200,- Ft-ért lehet megvásárolni a Kulturális Korzóban (Marcali, Múzeum köz 2.). Regisztrálni és további információt a 85/510-448-as telefonszámon lehet kérni.
Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné  Program hozzájárulásának köszönhető.