ÜGYES KEZEK 16. – Angyalka függönydísz

Idei utolsó ügyes kezek sorozatunkban angyalkát készítünk!

Mire lesz szükséged:

– csillogó zsenília drót (glória)
– csillámpapír (szárnya)
– fonal (haja)
– olló, ragasztó, ceruza, filc
– fa vagy műanyag csipesz (keze)
– színes karton (feje, ruhája)


 

Elkészítés menete:


Először is a csipesz nagyságához mérten rajzoljunk egy fejet és kettő kezet a képnek megfelelően egy rózsaszín vagy fehér kartonlapra. A fejnek legyen nyaka is, később ezt ragasztjuk.

Körbevágás után félretesszük és vegyük elő a fonalat (sárga, barna, fekete vagy fehér). Attól függően milyen hosszú és dús hajat szeretnénk az angyalnak, tekerjünk fel egy kisebb hosszúságot és kössük össze középen. Ez lesz a feje tetején. A két végén szétvághatjuk a szálakat, mert az a haja vége. Akinek van kedve fonogathat, copfozhat.

Most hogy megvan a feje és a haja készítsük el az arcát. Miután felragasztottuk a fejre a haját szépen látszódik, mennyi hely marad a szemének, orrának, szájának. Filctollal megrajzoljuk, én találtam az orrához zsenília pompomot is. Hogy angyalka lehessen, kell vágni egy kis darab drótot glóriának a fejére.

Feje után jöhet a karja. A fa csipesz két végére ragasszuk fel a két kezet. A kezek közé ragasszuk a maradék zsenília drótot többször félbehajtva. A nyakánál beragasztózva csúsztassuk be a keze- drót alá a fejet.

Szoknyája egy majdnem negyed körcikk, szintén tetszőleges hosszúságú. A miénk kartonból készült, de lehet kivágni textilből vagy függönyből is. A kartont kedvedre dekorálhatod, a textil, ha színes cakkozd ki az alját ollóval. A kész szoknya tetejét kell beragasztózni és a nyitott csipesz belsejéhez rögzíteni. Csak az egyik falához, különben nem lehet nyitogatni.

Végül az elmaradhatatlan angyalszárnyakat kell megrajzolnunk a kép alapján egy csillámos lapra, körbevágni és felragasztani a csipesz hátuljára.

Elkészült az angyal! Mi függönyre csíptettük, de jövő héten a karácsonyfára is felkerülhet!
Köszönjük, hogy egész évben kézműveskedtetek velünk!

                                
Készítette: Huszárné Szőcs Andrea, Zsirai Tibor