Ügyes kezek 15. – Pingvin zokniból

Ügyes kezek sorozatunk következő részében pingvint fogunk készíteni!

Mire lesz szükséged:

  • 1 fekete zokni és 1 színes, mintás zokni
  • fekete, sárga és fehér filc anyag darabka
  • 2 mozgó szem
  • madzag, kötöző
  • rizs vagy lencse egy zacskóval

 

Elkészítés menete:

Először is a fekete zoknit egyenesen vágd át közvetlenül a sarokrész alatt. Tedd félre a zokni lábujjszakaszát.

Fordítsd kifelé a zokninak a tetejét, és vágj le egy darab 10 centis madzagot. Biztosan kösd össze a zokni alapját.

Fordítsd vissza a zoknit és kezdd el feltölteni rizzsel. Addig folytasd, amíg a zokni meg nem telik. Biztosan kösd össze a zokni tetejét egy másik zsinórral.

Fektesd el a testet! Egy újabb madzaggal meg kell kötni enyhén szorosan, hogy körülbelül 1/3 részben külön fejet és testet hozzunk létre.

Most a testhez arányosan mérten kell tovább dolgozni. Fehér lapra meg kell rajzolni a sablonokat a képnek megfelelően. A sablonok: kettő sárga láb, kettő fekete szárny, egy fehér testnek-fejnek. A sablonokat folyamatosan mérjük a testhez, hogy arányosak legyenek és igazítsuk, vágjunk belőlük, ha kell.

Miután kivágtuk a sablonokat rögzítsük a megfelelő színű filcdarabra, rajzoljuk körbe és vágjuk ki őket. Kell még a sárgából egy kis háromszög a csőrének.

Ragasszuk a fehér filcdarabot a pingvin pocakjának helyére, a nyakterületén illeszkedve a madzaghoz. Hagyjuk, hogy a ragasztó megszáradjon.

Vegyük a második zoknit a sapkáért és a sálért. Vágjuk ki a darabokat az alábbi képen látható módon. A bal oldali darab a kalapnak szól, a középső a sálnak és a jobb oldali darab félretehető egy másik projekt számára.

Tegyük a sapkát és a sálat a pingvinre. A sál el fogja takarni a madzagot a nyakán.

Ragasszuk a szemét és az orrát a helyére. Tegyük a sárga lábdarabokat egymás mellé és ragasztózzuk be mindkettőt. Helyezzük a pingvint a lábára, rögzítsük a lábakat a helyére. Ezután vegyük a szárnyakat és a test két oldalán ismét ragasztóval rögzítsük őket a sál alatt, a madzag vonala mentén.

Elkészült az aranyos kis pingvinünk!

                                

Készítette: Huszárné Szőcs Andrea, Zsirai Tibor