ÜGYES KEZEK 11 – MÁRTON NAPI LIBA LÁMPÁS

ugyeskezek 11

ugyeskezek 11

Márton-nap alkalmából ügyes kezek sorozatunk tizenegyedik részében egy újabb ötletet mutatunk be nektek. Libás lámpást készítünk miután megismertétek Szent Márton történetét.

IMG 2245

Mire lesz szükséged:
– zsírpapír
– egy teamécses
– fehér lap
– olló, ragasztó
– ceruza, filc
– cérna vagy madzag
– egy hurkapálca vagy rövid faág
– újrahasznosítás jegyében: egy üres tejesdoboz

Elkészítés menete:

1. Kezdjétek a tejesdoboz félbevágásával. Ehhez feltétlenül kérjétek felnőtt segítségét, egy éles késsel hamar megvan. Ez lesz a lámpás alapja. Ezután rajzolj filccel mind a négy oldalára ablakkeretet. Ha megvan ollóval vágd ki az ablakokat.

IMG 2247

2. Következő lépésként vedd elő a zsírpapírt és hajtsd négy részre. Így egyenlő nagyságú ablakokat kapsz. Mérd meg a lámpás ablakait és fél centivel nagyobb ablakokat vágj ki a zsírpapírból. Kell a fél centi ráhagyás, mert a lámpást belülről ragasztózva itt fogja meg az ablak. Ragaszd fel mind a négy ablakot!

IMG 2249

3. Minta alapján rajzolj libákat. Ha begyakoroltad, akkor 2 vagy 4 darab akkora méretű libát rajzolj, amekkora befér az ablakba. Vágd ki őket és ragaszd fel kívülről.

IMG 2246 

IMG 2250

4. Egy hurkapálcára vagy egy faágra köss egyenlő szárú madzagot a képnek megfelelően. Ha ez megvan, akkor a lámpás két oldalának tetejére rögzítsd kötéssel vagy ragasztással a madzag egy-egy szárát. 

IMG 2252

5. Legvégül ragaszd bele a lámpás közepébe a teamécsest. 

IMG 2251

6. Kedvedre tetszés szerint dekorálhatod még például tollakkal és kész a lámpásod. Este próbáld ki a sötétben.

IMG 2253

Jó szórakozást!

 IMG 2256