Színházi hangulat a falvakban

Lepsénynél még megvolt, Az ibolya, Terülj, terülj asztalkám, Az elveszett csodagömb, A négyszögletű kerek erdő és a Szent Iván éji álom, vagy ahogy mi gondoljuk című darabokkal utazta be az elmúlt félévben a kistelepüléseket az Imre Sándor Szeretetszínház társulata, a marcali Kulturális Központ szervezésében.

Niklán nőnapkor, Balatonfenyvesen a Költészet napján, Mesztegnyőn gyereknapon, Balatonberényben mesefesztiválon, Vésén pedig a kovácstalálkozón vendégszerepeltek. A társulat mindig az alkalomhoz illő darabokat választott, hol tréfás, hol komolyabb hangvétellel. Niklán premier előadással léptek fel, a többi darabot a repertoárjukból elevenítették fel, vagy éppen átdolgozták, ha úgy kívánta a fellépés.

A marcali Kulturális Központ hét éve támogatja a társulatot, mely az integráció jegyében fogyatékkal élő és egészséges felnőttekkel, fiatalokkal, gyermekekkel állítja színre darabjait. A szeretetszínház Bartokos Tamás színész-rendező irányítása alatt működik. Heti rendszerességű próbáiknak a Kulturális Központ ad teret teljes infrastruktúrájával, színházi körülmények között dolgozhatnak. Előadásaikkal állandó résztvevői az intézmény rendezvényeinek. Mindig telt ház előtt játszanak. A Nemzeti Kulturális Alap hétszázezer forintos támogatásával, az utazó színházi előadássorozat célja elsősorban az volt, hogy más településeken is megismerjék őket.