Szezonnyitó és Kölökparádé a Városi Gyógyfürdőben 2024

A strand és a nyári szezon indításaként is programsorozattal várta a hétvégén a városi fürdőben a családokat a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. Kezdésként a gyerekek a Kölökparádé pontszerző állomásain mutatták meg ügyességüket.

Közben a felnőttek gombócos ételek versenyében bizonyítottak. A kínálat változatos volt: halgombóc levestől kezdve, a töltött káposztán keresztül a túrógombócig. Kilenc csapat fogadta a zsűrit, melynek tagjai voltak: Kirizsán Jutka, a Strand Büfé üzletvezetője, Horváth Béla, a Retró Metál Kft. ügyvezetője, Laczkó Sándor vállalkozó. A versenyt a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület nyerte meg gombócgulyással.  A 641 K89 – könyvtár csapatnak második helyet hozott a vörösboros vadpörkölt krumpligombóccal. Dobogós helyre került még a Szép Asszonyok és a Fiúk húsgombócos csülkös káposztája A tárkonyos halgombóc levesért járó különdíjat a Hikman Sárkányai vitték haza.

A versenyek és sportbemutatók mellett vízijátékok, élménymedencék tették teljesebbé az egész napos családias piknikhangulatot, melyet a Kalap Jakab együttes gyermekkoncertje zárt.