Nyersanyag – Filmvetítés és közönségtalálkozó a Kulturális Korzóban

Április 24-én Boross Martin Junior Prima-díjas rendező lesz a vendégünk, akivel Nyersanyag című játékfilmjéről beszélgetünk. A nagyrészt a Marcalihoz közeli Somogyszentpálon forgatott mozi 17 órai kezdéssel tekinthető meg a Kulturális Korzó mozitermében.

A vetítésen és az azt követő beszélgetésen való részvétel ingyenes, ám (elsősorban a férőhelyek végessége miatt) regisztrációhoz kötött. Az eseményre regisztrálni személyesen a Kulturális Korzó információs pultjánál, telefonon pedig a 85 510-448-as számon lehet.

A film előzetese az alábbi linken tekinthető meg.

Boross Martin Junior Prima-díjas rendező, 2013 óta a STEREO AKT színházi társulat vezetője. Eddig készült 21 színházi előadását több mint 13 ország 40 városában láthatta a közönség. 2017 óta foglalkozik filmezéssel, a Nyersanyag az első játékfilmje. Kritikus hangvételű történet egy elnyomó mikrokozmoszról, a művészek felelősségéről és a visszájára forduló aktivizmusról, amely visszatükrözi napjaink Magyarországát. Azt a tétlenséget és tanácstalanságot, ami a sokszor privilegizált városiak és a mélyszegénységben élő falusiak közt tátongó szakadékot jellemzi. A közvetlen állami támogatás nélkül elkészült filmben a főszereplők mellett számos amatőr és gyerekszereplő is feltűnik a helyi lakosok megformálóiként. Az ‘A’ kategóriás Tallinn-i Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb work-in-progress projekt díját elnyerő Nyersanyag a Filmfabriq és a STEREO AKT gyártásában készült, producerei Osváth Gábor és Mayer Dániel.