Népszerű volt a Korzó tábor

A Kulturális Központ eredetileg két hétre tervezett Korzó táborából négy hét lett. Így Huszárné Szőcs Andrea, Háromi-Horváth Krisztina és Lisztes Károly táborvezetők mintegy hatvan alsó tagozatos gyermeket fogadtak a nyári napközis táborokban. A gyerekeket hétről-hétre kreatív foglalkozások, múzeum- és könyvtárlátogatás, biciklitúra a tűzoltóságra, íjászat, mozizás, szabadtéri játékok, fagyizás és strandolás kötötte le. A programok között kirándulás is volt: keszthelyi Festetics Imre Vadaspark és a Természet Háza látogatóközpontban interaktív foglalkozás, bemutató és állatsimogató várta a táborozókat. Volt, amikor az esős időjárás miatt a vadaspark helyett a Történelmi Modellvasút kiállításon és a Vadászati Múzeumban tettek látogatást.

Idén a foglalkozásokat a Mátyás király emlékév kapcsán reneszánsz szál is átszőtte: gyöngy ékszereket, fejdíszt, pillangót, sárkányt, zászlót, békát, üveget, pajzsot, kardot, gyapjú labdát és karláncot, középkori erszényt, sisakot, koronát készítettek a gyerekek, selymet festettek, s még egy középkori várat is megépítettek közösen kartonból. A vizuális nevelés keretében Zsirai Tibor útmutatásával pedig a fotózás rejtelmeibe is beleláthattak a Fotómanó tábor résztvevői. A táborok ideje alatt készült alkotásokból a táborvezetők szabadtéri kiállítást is berendeztek, melyet a városi fürdőben a Lurkó napon láthattak az érdeklődők.

A Kulturális Központ ezúton is köszönetét fejezi ki azoknak, akik a táborok programjait, foglalkozásait támogatták: köztük külön kiemelve a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Marcali Múzeum, a Boronkai Íjász Egyesület, a Marcali Tűzoltóság és a Marcali Fürdő partnerségét.