Nemzetek Fesztiválja 2015 – Péntek

Marcali és Maroshévíz 25 éves testvérvárosi kapcsolatának ünnepélyes keretek között való megerősítésével vette kezdetét a Marcali, Maroshévíz és Medulin testvérvárosok részvételével megrendezett 2015-ös Nemzetek Fesztiválja.
Dr. Sütő Lászó, Marcali polgármestere és Olariu Dumitru, Maroshévíz alpolgármestere aláírásukkal erősítették meg a két település következő 25 évre is tervezett partnerségi szándékát.

A megnyitót követően az érdeklődők előadást hallgathattak meg a Kulturális Korzó mozitermében az Európa a Polgárokért Programról és az EU támogató politikájáról, a maroshévízi Centru Cultural Toplita Néptánc Együttes pedig a piactéren nyitotta meg a művészeti együttesek fellépéseinek sorát.

Koradélután került sor a Nemzetek Falának avatására. Dr. Sütő László polgármester elmondta, Marcali város azzal a szándékkal indította útra a kezdeményezést, hogy a jövőben Marcaliba látogató külföldi delegációk mind elhelyezhessék kézjegyüket a falon.


Ezt követően a három testvértelepülést és annak környezetét, illetve természeti értékeit bemutató fotókiállítás nyílt a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában.

Délután a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum gyermekténcosai adtak műsort a Városi Fürdőben, a Kulturális Korzó mozitermében pedig Konferencia az önkéntesség jegyében előadássorozat további két előadására került sor Állampolgárság, részvétel, együttműködés és Önkéntesség – a fejlődés szabad útja címmel.

Este a Művelődési Ház színháztermében mutatkoztak be a testvérvárosok művészeti együttesei. Fellépett a Bajtársi Dalárda, a Flori Toplitene énekkar, a Mendula Kulturális és Művészeti Egyesület néptáncosainak csoportja, a Marcato Ütőegyüttes, valamint a Balaton M&K Fúvós Együttes.

Marcali Portál – Elkezdődött a Nemzetek Fesztiválja…

Marcali Portál – Felavatták a Nemzetek Falát …

Marcali Portál – Nagyszerű produkciók a nyitógálán …